Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit saffransglögg med apelsin

Vit saffransglögg med apelsin är god att värma sig med när det är kallt ute. Citrus och saffran är en lyckad kombination i vit glögg. Här har den dessutom kryddats med ingefära.

Vit saffransglögg med apelsin
Vit saffransglögg med apelsin
Vit saffransglögg med apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1apelsin
  • 1citron
  • 20 gingefära- färsk
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 påsesaffran- (à 1/2 g)
  • 4kryddnejlikor
  • 6kardemummakärnor
  • 1 flaskavitt vin- torrt (75 cl)

Gör så här

  1. Skölj apelsinen och citronen noggrant i ljummet vatten. Skala apelsinen och citronen utan att få med det vita beska skalet. Halvera och pressa saften ur apelsinen. Skala och skiva ingefäran.

  2. Lägg apelsin- och citronskal tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt socker, ingefära och kryddor. Häll på vin så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.

  3. Sänk värmen och tillsätt resten av vinet. Värm under omrörning. Servera glöggen varm.

Vad tyckte du om receptet?