Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit saffransglögg med apelsin är god att värma sig med när det är kallt ute. Citrus och saffran är en lyckad kombination i vit glögg. Här har den dessutom kryddats med ingefära.
Skölj apelsinen och citronen noggrant i ljummet vatten. Skala apelsinen och citronen utan att få med det vita beska skalet. Halvera och pressa saften ur apelsinen. Skala och skiva ingefäran.
Lägg apelsin- och citronskal tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt socker, ingefära och kryddor. Häll på vin så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Sänk värmen och tillsätt resten av vinet. Värm under omrörning. Servera glöggen varm.