Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladmousse är alltid rätt och kan kombineras med kryddor och frukt för att förhöja smaken. Ingefäran i den vita moussen bryter av fint mot den mörka chokladmoussen.
Mörk mousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.Vit mousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran. Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.
Recept från Mitt kök