Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit kladdkaka

Alla älskar kladdkaka. Den här tårtan gör du på två kladdiga kakor med vit choklad och garnerar med passionscurd, cream cheese-frosting och färska hallon. Du kan också göra tårtan med en kladdkaka. Gör då en halv sats av frostingen och använd 1 dl passionsfruktscurd.

Vit kladdkaka
Vit kladdkaka
Vit kladdkaka
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

    Frosting

    • 300 gcream cheese
    • 1 dlflorsocker
    • 1,5 dlvispgrädde

    Garnering

    • 1,5 dlpassionsfruktscurd
    • 250 ghallon- färska
    • florsocker

    Två vita kladdkakor

    • 150 gsmör
    • 200 gvita chokladknappar- eller hackad choklad
    • 3ägg
    • 2 dlströsocker
    • 2,5 dlvetemjöl
    • 1 tskvaniljpulver

    Gör så här

    1. Två vita kladdkakor: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör i chokladen tills den smälter. Vispa i sockret, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i mjölet, blandat med vaniljpulver.

    2. Häll i smeten i en springform, gärna hjärtformad, 2 liter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.

    3. Frosting: Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa i grädden, cirka 1⁄2 dl i taget.

    4. Garnering: Fördela och bred ut passionsfruktscurd på kakorna i ett tunt lager.

    5. Spritsa på frostingen och lägg ihop kakorna till en tårta. Lägg hallonen i mitten av tårtan och pudra över florsocker.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök