Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Alla älskar kladdkaka. Den här tårtan gör du på två kladdiga kakor med vit choklad och garnerar med passionscurd, cream cheese-frosting och färska hallon. Du kan också göra tårtan med en kladdkaka. Gör då en halv sats av frostingen och använd 1 dl passionsfruktscurd.
Två vita kladdkakor: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör i chokladen tills den smälter. Vispa i sockret, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i mjölet, blandat med vaniljpulver.
Häll i smeten i en springform, gärna hjärtformad, 2 liter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
Frosting: Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa i grädden, cirka 1⁄2 dl i taget.
Garnering: Fördela och bred ut passionsfruktscurd på kakorna i ett tunt lager.
Spritsa på frostingen och lägg ihop kakorna till en tårta. Lägg hallonen i mitten av tårtan och pudra över florsocker.
Recept från Mitt kök