Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit ingefärsglögg

Glögg gjord på vitt vin, spetsad med vit rom och smaksatt med ingefära. Servera tillsammans med pepparkakor, mandlar och dadlar.

Vit ingefärsglögg
Vit ingefärsglögg
Vit ingefärsglögg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1vitt vin- flaska
  • 3 mskråsocker
  • 1 mskhonung
  • 1 bitingefära
  • 1lime
  • 1 bitpomerans
  • 5gröna kardemummakapslar
  • 2kanelstänger
  • 6 clvit rom

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull, rör ner sockret och honungen i kastrullen.

  2. Skala och skiva ingefäran och lägg i skivorna.

  3. Tvätta och skala av det gröna skalet på limen, lägg det i vinet och pressa i limesaften.

  4. Lägg i pomerans, kardemumma och kanelstängerna. Värm upp glöggen.

  5. Häll i rommen och servera glöggen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök