Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit glögg

Spriten drar ur kryddsmaken och vill du ha glöggen extra kryddig kan du låta den ligga den längre tiden i spriten. Välj vitt eller rött vin och följ grundreceptet.

Vit glögg
Vit glögg
Vit glögg
Vit glögg Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 2pomeransskal- torkade
  • 2 bitaringefära- torkad
  • 3kanel- hel i bitar
  • 0,5 mskkryddnejlika- hel
  • 1 mskkardemumma- stött
  • 2 dlokryddat brännvin
  • 2 dlportvin- rött eller vitt
  • 2vitt vin- rött eller torrt i flaskor à 75 cl
  • 3 dlströsocker

Till servering

  • mandlar- skållade
  • russin

Gör så här

  1.  Lägg kryddorna i en burk. Häll på spriten. Låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.

  2. Sila spriten genom ett kaffefilter. Blanda spriten med portvin, vin och strösocker.

  3. Värm den före serveringen, men låt den inte koka.

Vad tyckte du om receptet?