Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit fiskgryta med Pernod

Krämig och god fiskgryta med en fin anissmak från fänkålen som förstärks i smaken av den anissmaksatta spritsorten Pernod.

Vit fiskgryta med Pernod
Vit fiskgryta med Pernod
Vit fiskgryta med Pernod
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gvit fiskfilé- t ex gös, MSC-märkt
  • 2 tskströsocker
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 1fänkålsstånd
  • 200 grotselleri
  • 0,5purjolök- den vita delen
  • 1 msksmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlvatten
  • 1hönsbuljongtärning
  • 0,5 dlpernod
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 1 krukakörvel

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda dem med socker och 1 tsk salt och ställ i kylen medan grytan tillagas.

  2. Ansa och skär fänkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär sellerin i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.

  3. Fräs fänkål, selleri och purjolök i smör i en gryta 2–3 min. Häll på grädde, vatten och pernod och tillsätt buljongtärningen. Låt koka under lock ca 15 min. Krydda med 1 tsk salt och cayennepeppar.

  4. Blanda försiktigt ner fisken i grytan och låt den sjuda utan lock ca 5 min.

  5. Toppa grytan med körvel och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?