Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig och god fiskgryta med en fin anissmak från fänkålen som förstärks i smaken av den anissmaksatta spritsorten Pernod.
Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda dem med socker och 1 tsk salt och ställ i kylen medan grytan tillagas.
Ansa och skär fänkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär sellerin i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.
Fräs fänkål, selleri och purjolök i smör i en gryta 2–3 min. Häll på grädde, vatten och pernod och tillsätt buljongtärningen. Låt koka under lock ca 15 min. Krydda med 1 tsk salt och cayennepeppar.
Blanda försiktigt ner fisken i grytan och låt den sjuda utan lock ca 5 min.
Toppa grytan med körvel och servera med bröd.