Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit citrusbål

God, men inte söt, en bål med vin och frukt i god balans.

Serveras med mer eller mindre mängd frukt ur vin- eller champagneglas.

Vit citrusbål
Vit citrusbål
Vit citrusbål

Ingredienser

  • 75 clvitt vin- torrt
  • 10 clCointreau- eller annan citruslikör
  • 0,5citron- pressad
  • 1apelsin- pressad
  • 5 dlananasjuice
  • 50 clsockerdricka

I bålen

  • 3apelsiner
  • 1grapefrukt- gärna blodgrape
  • 10isbitar

Gör så här

  1. Kyl vin, likör, juice och sockerdricka. Skala och skär ut skinnfria klyftor av apelsiner och grapefrukt och som ska läggas i bålen.

  2. Blanda vin, likör, citron- och apelsinsaft och juice i en skål.

  3. Tillsätt inför serveringen frukt, is, mynta och sockerdricka.

Vad tyckte du om receptet?