Recept och styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxig kaka som passar att bjuda lika bra till kaffe som till ett glas sött mousserande.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform, ca 20 cm i diametern, gärna med löstagbara kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör i chokladen tills den smälter. Vispa i sockret, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i mjölet, blandad med citronskal. Häll och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna.
Lägg kakan på ett serveringsfat. Bred på lemoncurd, men spara ca 3 cm kant runtom.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Vispa i resten av sockret i 3-4 omgångar. (vispa inte för länge, då kan marängen bli seg)
Spritsa en kant av marängen på kakan. Bränn försiktigt med brännare. Lägg bären i mitten och garnera med siktat florsocker.
Recept och styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök