Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färgsprakande, syrlig och supersöt kladdkaka med geléhallonfluff och maräng.
Geléhallonfluff: Smält ihop grädde och geléhallon i en kastrull på medelvärme, det får inte koka! Tillsätt lite hushållsfärg på slutet. Lägg smeten i en skål och täck den med plastfolie. Ställ den i kylskåp i 4–5 timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, antingen avlång, cirka 12 × 35 cm, eller rund, 22 cm i diameter.
Kladdkaka: Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner chokladsmöret i äggvispet tillsammans med citronskal. Vänd till sist ner vetemjölet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt den kallna i formen.
Maräng: Vispa äggvitan och tillsätt strösockret, lite i taget. Tillsätt sedan florsockret, lite i taget. Vispa till en blank marängsmet. Fyll en spritspåse, försedd med slät tyll, med marängsmeten. Vispa upp geléhallongrädden med elvisp. Fyll en spritspåse, försedd med slät tyll, med fluffet.
Spritsa först fina marängtoppar över kakan och bränn av dem med en gasolbrännare. Spritsa geléhallontoppar och placera ut geléhallon över kakan. Avsluta med citronskal.