Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladtryffel. Citron ger en frisk smak till den söta vita chokladen.
Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.
Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.