Läs också: Så gör du mörk chokladtryffel - spana in det här goda receptet
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbart god chokladtryffel med bas av vit choklad. Garnera den gärna med sockerpärlor, finns att köpa på burk, eller ät dem som de är. Gott och lyxigt med vit chokladtryffel till kaffet till exempel.
Bryt chokladen i bitar.
Koka upp grädden och spriten i en liten panna. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå cirka 5 minuter.
Rör om tills chokladen har smält. Låt kallna i rumstemperatur 3-4 timmar. Ställ in i kylskåp 1 timme eller tills smeten har stelnat så att den kan formas till tryfflar.
Forma kulor av cirka 1 msk smet. Rulla dem genast med sockerkulor eller rulla dem i kakaopulver och/eller florsocker precis inför serveringen. Förvara tryffeln svalt i burk med lock.
Läs också: Så gör du mörk chokladtryffel - spana in det här goda receptet
Recept från Mitt kök