Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladtryffel med konjak

Recept på vit chokladtryffel med konjak. Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.

Vit chokladtryffel med konjak
Vit chokladtryffel med konjak
Vit chokladtryffel med konjak

Ingredienser

  • 250 gvit choklad
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 1 tskkonjak

Garnering

  • 1 dlflorsocker
  • 300 gvit choklad
  • hushållsfärg- någon droppe röd

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Lägg den i en skål med grädde och konjak. Värm chokladen över sjudande vattenbad under omrörning tills den smält. Var försiktig så inte chokladen blir för varm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ tryffelsmeten i kylen för att stelna ca 3 timmar.

  2. Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt eller ett fat med bakplåtspapper. Ställ i frysen ca 1 timme.

  3. Smält chokladen till garnering över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i 2/3 av chokladen. Lägg dem på plåten och låt stelna.

  4. Blanda någon droppe hushållsfärg i resten av chokladen. Ringla chokladen över tryfflarna. Förvara dem i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Smaksätt med apelsin!

Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.