Smaksätt med apelsin!
Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladtryffel med konjak. Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.
Finhacka chokladen. Lägg den i en skål med grädde och konjak. Värm chokladen över sjudande vattenbad under omrörning tills den smält. Var försiktig så inte chokladen blir för varm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ tryffelsmeten i kylen för att stelna ca 3 timmar.
Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt eller ett fat med bakplåtspapper. Ställ i frysen ca 1 timme.
Smält chokladen till garnering över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i 2/3 av chokladen. Lägg dem på plåten och låt stelna.
Blanda någon droppe hushållsfärg i resten av chokladen. Ringla chokladen över tryfflarna. Förvara dem i kylen.
Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.