Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemlagad parfait med grädde, äggulor, rabarber och vit choklad! Kan det bli godare?!
Marmelad: Ansa och skär rabarberstjälkarna i ca 1 cm stora bitar. Blanda rabarber och socker i en kastrull och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min tills den saftar sig. Koka marmeladen på medelvärme under omrörning i ca 10 min tills den tjocknar. Låt marmeladen kallna.
Riv chokladen. Krossa marängerna.
Vispa grädden, inte för tjockt. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner grädden i äggulesmeten och blanda försiktigt. Varva parfaitsmeten med rabarbermarmelad, choklad och maränger i en form, ca 1 1/2 liter, klädd med plastfolie eller bakplåtspapper. Täck med plastfolie och ställ in formen i frysen i 1 dygn.
Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur i ca 30 min före servering.