Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladparfait med rabarber och maränger

Hemlagad parfait med grädde, äggulor, rabarber och vit choklad! Kan det bli godare?!

Vit chokladparfait med rabarber och marängerVit chokladparfait med rabarber och marängerVit chokladparfait med rabarber och maränger
Parfait med rabarber och vitchoklad. Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 50 gvit choklad
  • 56maränger- hembakade eller köpta
  • 5 dlvispgrädde
  • 5äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Marmelad

  • 250 grabarber
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Marmelad: Ansa och skär rabarberstjälkarna i ca 1 cm stora bitar. Blanda rabarber och socker i en kastrull och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min tills den saftar sig. Koka marmeladen på medelvärme under omrörning i ca 10 min tills den tjocknar. Låt marmeladen kallna.

  2. Riv chokladen. Krossa marängerna.

  3. Vispa grädden, inte för tjockt. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner grädden i äggulesmeten och blanda försiktigt. Varva parfaitsmeten med rabarbermarmelad, choklad och maränger i en form, ca 1 1/2 liter, klädd med plastfolie eller bakplåtspapper. Täck med plastfolie och ställ in formen i frysen i 1 dygn.

  4. Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur i ca 30 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?