Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaksätt pannacottan med vit choklad och lite apelsin- eller citronlikör.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Använder du gelésocker multi blandar du den med grädden direkt och utesluter vanligt socker.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Slå den varma grädden över chokladen och rör om tills den är slät. Ta upp gelatinet och krama ur gelatinbladen. Smält dem i en kopp i mikron, 10 sekunder. Rör ner lite av chokladgrädden i koppen och rör om. Blanda innehållet i koppen med resten i bunken och rör om. Tillsätt likören och rör om försiktigt. Häll upp i små glas eller portionsformar. Spara utrymme i glasen för halloncoulis. Ställ i kylen minst 2 timmar.
Halloncoulis: Tina hallonen helt och puréa genom en finmaskig sil med hjälp av en sked. Koka upp purén med florsocker och häll upp i en kanna för att kallna i kylen. Garnera pannacottorna strax före serveringen med halloncoulis, hallon och myntablad.