Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladpannacotta med halloncoulis

Smaksätt pannacottan med vit choklad och lite apelsin- eller citronlikör.

Vit chokladpannacotta med halloncoulis
Vit chokladpannacotta med halloncoulis
Vit chokladpannacotta med halloncoulis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3gelatinblad- eller 1 dl gelésocker multi (vego)
  • 100 gvit choklad
  • 4 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 mskapelsinlikör- eller citronlikör

Garnering

  • hallon
  • mynta

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Använder du gelésocker multi blandar du den med grädden direkt och utesluter vanligt socker.

  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Slå den varma grädden över chokladen och rör om tills den är slät. Ta upp gelatinet och krama ur gelatinbladen. Smält dem i en kopp i mikron, 10 sekunder. Rör ner lite av chokladgrädden i koppen och rör om. Blanda innehållet i koppen med resten i bunken och rör om. Tillsätt likören och rör om försiktigt. Häll upp i små glas eller portionsformar. Spara utrymme i glasen för halloncoulis. Ställ i kylen minst 2 timmar.

  3. Halloncoulis: Tina hallonen helt och puréa genom en finmaskig sil med hjälp av en sked. Koka upp purén med florsocker och häll upp i en kanna för att kallna i kylen. Garnera pannacottorna strax före serveringen med halloncoulis, hallon och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?