Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit chokladmoussetårta med lemon curd och jordgubbar går bra att frysa. Har den stått längre än 2 timmar i frysen behöver den tina ca 20 min i rumstemperatur före servering.
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och mixa tillsammans med äggulor och 1 äggvita i matberedare till en slät smet.
Vispa upp 1 äggvita till ett fast skum och vänd ner i smeten tillsammans med kardemumman. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt bottnen kallna.
Vispa grädden. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikron. Rör ihop äggulorna, vispa ner dem i den smälta chokladen. Tillsätt ca 1 dl vispad grädde, vispa till en jämn smet. Vänd ner resterande grädde. Häll moussen på mandelbottnen. Ställ tårtan i frysen ca 2 timmar.
Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Toppa den med lemon curd och halverade jordgubbar och servera genast.