Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime är en riktig midsommartårta. Blir det tårta över går den bra att frysa.
Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i en matberedare och mixa ihop till en smulig blandning. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning.
Lägg mascarponen i en bunke. Blanda i chokladen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
Garnera tårtan med jordgubbar och limeskal.