När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
400 gvit choklad- gärna Lindt
2 dlpistaschnötter
400 gsmör
6 dlströsocker
3 mskvaniljsocker
10 dlvetemjöl- (600 g)
1,25 dlcitron- pressad
4ägg
Chokladmousse
4gelatinblad
450 gvit choklad- gärna Lindt
7,5 dlvispgrädde
6äggulor- (330 g)
3 mskvatten
Garnering
1 lkörsbär
2persikor- eller nektariner
1 lbär- t ex jordgubbar, hallon, blåbär
ätbara blommor- t ex tagetes
guldströssel- finns på Panduro hobby
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Finhacka choklad och pistaschnötter. Smält chokladen på låg värme i en kastrull med smöret under omrörning. Rör i socker, vaniljsocker, mjöl och citronsaft. Blanda ner pistaschnötterna tillsammans med äggen i smeten.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt kakan kallna.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa grädden lätt och vispa upp äggulorna för sig.
Ta upp och smält gelatinbladen med 3 msk vatten på låg värme. Rör i äggulor och choklad. Vänd snabbt ner grädden. Häll moussen över browniebottnen. Ställ kakan i frysen ca 4 timmar.
Låt tårtan vila i rumstemperatur ca 40 min före servering. Halvera tårtan och lägg den på två fat. Garnera med körsbär, skivade persikor, bär, blommor och guldströssel.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 10 röster)
Recept av Jennie Benjaminson
Nyhetsbrev med fokus på bakning
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad