Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladmousse med plommonkompott

En snabbgjord enkel mousse som nästan är som en kräm. Toppa den med en kompott av höstens plommonskörd och du har en riktigt lyxig dessert. Överbliven kompott är underbar till frukosten dagen efter.

Vit chokladmousse med plommonkompottVit chokladmousse med plommonkompottVit chokladmousse med plommonkompott
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gvit choklad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 krmvaniljpulver
  • 150 gkvarg- naturell, rumsvarm

Plommonkompott

  • 400 gplommon
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Kompott: Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Lägg plommon, socker och citronsaft i en kastrull. Småkoka i ca 5 min tills plommonen blir mjuka. Mixa grovt med stavmixer. Låt kallna.

  2. Hacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Vispa grädden lös med vaniljpulver och vispa försiktigt i kvargen. Rör i chokladen, lite i taget, och blanda försiktigt ihop.

  3. Fördela moussen i glas och ställ i kyl fram till servering.

  4. Ta ut glasen i ca 30 min före servering. Toppa med plommonkompott.

Vad tyckte du om receptet?