Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabbgjord enkel mousse som nästan är som en kräm. Toppa den med en kompott av höstens plommonskörd och du har en riktigt lyxig dessert. Överbliven kompott är underbar till frukosten dagen efter.
Kompott: Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Lägg plommon, socker och citronsaft i en kastrull. Småkoka i ca 5 min tills plommonen blir mjuka. Mixa grovt med stavmixer. Låt kallna.
Hacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Vispa grädden lös med vaniljpulver och vispa försiktigt i kvargen. Rör i chokladen, lite i taget, och blanda försiktigt ihop.
Fördela moussen i glas och ställ i kyl fram till servering.
Ta ut glasen i ca 30 min före servering. Toppa med plommonkompott.