Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit chokladmousse, chokladsticks och nötter – i påskens desserter saknas inga frestelser. Apelsin och passionsfruktbidrar med frisk touch och gula färgstänk.
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 min.
Vispa grädden hårt. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den kallna. Blanda choklad och grädde under omrörning.
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggpöset i chokladgrädden tillsammans med crème fraiche.
Värm likören i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i likören. Rör ner blandningen i moussen. Fördela moussen i små glas. Kyl eller frys moussen ca 4 timmar.
Sås: Halvera och gröp ur passionsfrukten. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sjud 2-3 min under omrörning tills såsen tjocknar. Låt kallna.
Sätt ugnen på 200°. Blanda pistaschnötterna med florsocker och likör. Häll ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna och grovhacka nötterna.
Hacka chokladen fint och smält 2/3 av den i mikron eller över vattenbad. Rör ner resten av chokladen och rör tills den smält. Klicka ut smala chokladstänger på ett bakplåtspapper. Tryck fast nötterna i chokladen. Ställ kallt för att stelna.
Fördela såsen på moussen och garnera med chokladsticks.
Tips! Vill man forma moussen till ägg kan man frysa desserten i en form under 4 timmar och skopa upp glassen med en matsked.