Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Passionsfrukt och vit choklad möts i en fluffig mousse toppad med röda vinbär och mörk choklad.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Passera innanmätet genom en sil. Låt det stå och ”rinna av ”en stund, så det blir cirka 1/2 dl passions- fruktjuice.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro utan lock, 30 sekunder åt gången, totalt 1-1 1/2 minut. Ta ut och rör mellan gångerna.
Koka upp mjölken, dra av från värmen, tillsätt passionsfruktjuicen och slå den heta vätskan över den smälta chokladen. Rör till en slät kräm. Låt svalna.
Vispa grädden till fast, men inte hårt skum. Vänd ner grädden med stora luftiga tag i den avsvalnade chokladkrämen med hjälp av en slickepott.
Fördela moussen i små glas eller i tartelettformar. Ställ att stelna i kylskåp i minst två timmar.
Dekorera med riven mörk choklad och bär eller frukt.
Recept från Mitt kök