Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladmousse med lime, chokladägg och färska bär

Recept på vit chokladmousse med lime. Atsinakrasse har en svag aniston som är god till vit choklad och hallon.

Vit chokladmousse med lime, chokladägg och färska bärVit chokladmousse med lime, chokladägg och färska bärVit chokladmousse med lime, chokladägg och färska bär
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 150 gvit choklad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlkvarg- (10 %)
  • 2 tsklimeskal- finrivet

Garnering

  • hallon
  • chokladägg- små
  • atsinakrasse- eller mynta

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och smält den i mikron. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Rör ner grädde, kvarg och limeskal i chokladen, men rör inte för mycket.

  2. Spritsa eller klicka ner smeten i tallrikar eller glas. Låt stå svalt ca 30 min.

  3. Garnera moussen med hallon, chokladägg, krasse eller mynta.

Vad tyckte du om receptet?