Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladmousse med kokosflarn

Recept på vit chokladmousse med citronsmak och rullade kokosflarn. Fluffig försvinnande god dessert.

Vit chokladmousse med kokosflarnVit chokladmousse med kokosflarnVit chokladmousse med kokosflarn
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 150 gvit choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 200 gmascarpone
  • 1 dllemon curd

Kokosflarn

  • 50 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskglykossirap
  • 2 mskvispgrädde
  • 2,5 mskvetemjöl
  • 2 dlkokosflingor

Till servering

  • 0,5 dllemon curd- +1 msk vatten
  • vit choklad- riven
  • citronzest
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull, häll den över chokladen och rör om tills den smält. Låt chokladgrädden kallna helt i kylen, gärna över natten. Tillsätt mascapone och lemon curd och vispa tills moussen är spritsbar. Lägg ett stort krustyll i en spritspåse och fyll upp med moussen. Spritsa i dessertskålarna ställ i kylen.

  2. Gör kokosflarnen. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt strösocker, glukossirap, vispgrädde och vetemjölet blandat med kokosflingor. Rör om tills det blir en tjock smet.

  3. Klicka ut smeten glest med en liten sked på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter tills de får en fin knäckig färg. Ta ut plåten och låt de svalna, cirka 20 sekunder. Lossa flarnen och rulla dem ett och ett, runt en kavelpinne för att forma dem till rör. Det ska gå snabbt, annars stelnar de helt. Grädda hellre färre flarn på en plåt, än att värma dem igen i ugnen. Låt dem svalna på galler.

  4. Till serveringen: Värm och vispa lemon curd och vatten i en kastrull tills det blir en sås. Häll upp i en skål. Ringla över desserten strax före serveringen. Garnera med citronzest, riven vit choklad och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson

Recept från Mitt kök