


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En aromrik fikonkompott med mandelmassa och vit chokladmousse blir en perfekt avslutning på buffén.
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvargen och sist grädden.
Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 timme.
Fikonkompott: Skär fikonen i mindre bitar. Grovhacka valnötterna. Lägg fikon, valnötter och socker i en kastrull. Häll över vinet. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 min. Låt kallna.
Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Bryn mandeln i olja i en stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper. Mixa mandeln med valnötsolja och salt i en mixer till en jämn och krämig pasta. Tillsätt honungen och mixa snabbt tills allt är väl blandat.
Ta fram chokladmoussen ur kylen och toppa med fikonkompott och mandelmassa. Garnera med färska fikon.