Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladmousse med blåbär

Recept på vit chokladmousse med blåbär. Moussen kan göras dagen före och förvaras i kylen. Pudra över guldpulver strax före servering.

Vit chokladmousse med blåbär
Vit chokladmousse med blåbär
Vit chokladmousse med blåbär
Recept på vit chokladmousse med blåbär. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gchoklad- vit
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmkardemumma- stött
  • 250 gkvarg- t ex kesella (10 %)
  • 200 gblåbär- färska eller frysta

Garnering

  • guldpulver- eller silverpulver

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Lättvispa grädden och blanda ner citronskal  och kardemumma. Rör försiktigt ner grädde och kvarg i chokladen, rör inte för mycket.

  2. Lägg blåbär i botten på glasen. Spritsa eller klicka över moussen. Låt stå i kylen ca 30 min.

  3. Pudra guld- eller silverpulver på moussen.

Vad tyckte du om receptet?