Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladmousse med björnbärssås

En perfekt, sötsyrlig dessert som går snabbt att svänga ihop.

Vit chokladmousse med björnbärssåsVit chokladmousse med björnbärssåsVit chokladmousse med björnbärssås
Vit chokladmousse med björnbärssås går snabbt och lätt att laga! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gvit choklad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 dlcrème fraiche

Björnbärssås

  • 150 gbjörnbär
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten

Tillbehör

  • björnbär
  • pistaschnötter- utan skal

Gör så här

  1. Björnbärssås: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 7–8 min. Pressa blandningen genom en sil med hjälp av en slickepott. Låt såsen kallna. 

  2. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad.

  3. Vispa grädden fast. Lägg crème fraiche i en skål och vispa ner chokladen, lite i taget.  Vänd ner chokladblandningen i grädden. Lägg moussen i en spritspåse eller plastpåse med raka hörn.

  4. Lägg 3–4 björnbär i botten av varje portionsskål. Klipp av toppen på spritspåsen, eller hörnet på plastpåsen, och spritsa moussen på bären. Toppa med björnbärssås och avsluta med björnbär och hackade pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?