Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit chokladmousse med äppelkaramell och kexsmul är en festlig dessert. Välj gärna syrliga äpplen till desserten eftersom moussen, karamellen och smulorna är söta.
Hacka chokladen. Smält den i en kastrull på svag värme. Vispa grädden till ett lätt skum. Blanda choklad och grädde. Tillsätt färskost och citronsaft. Vispa slätt. Ställ moussen i kylen ca 1 timme.
Äpplen: Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör om. Häll i likören och koka under omrörning tills sockret lösts upp. Blanda i äpplena och låt koka ca 10 min tills äpplena mjuknat och karamellsmeten är simmig. Låt kallna.
Smul: Krossa kexen grovt i en mortel. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt smulorna och stek dem under omrörning tills de fått fin färg. Låt kallna.
Lägg upp moussen på tallrikar. Fördela äpplen med karamell runt om. Strö över smulet. Garnera med blommor.