Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit chokladkräm med rostad vit choklad, hjortron och sorbet är en lyxig och väl genomarbetad dessert. Rostad vit choklad får en knäckig smak och bidrar även med krispig konsistens till den lena krämen.
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta chokladen åt sidan och rör i ägg och gräddfil. Vispa grädden och blanda ner den i chokladen.
Värm lite av smeten i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i kastrullen. Blanda ner den lilla mängden smet i den större. Lägg moussen i en spritspåse utan tyll. Lägg moussen i kylen ca 4 timmar.
Rostad choklad: Sätt ugnen på 175°. Grovhacka chokladen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills chokladen fått fin färg. Låt kallna.
Hjortron: Blanda hjortron, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp så att sockret löses upp. Låt kallna.
Stöt den rostade chokladen i en mortel. Spritsa moussen i en cirkel på tallrikar. Lägg hjortronen i mitten av moussen. Strö över chokladen och lägg en kula sorbet vid sidan om. Garnera med mynta och servera.