Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En frisk och söt efterrätt blir en perfekt avslutning på lunchen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Hacka den vita chokladen fint. Koka upp 2 dl av vispgrädden i en kastrull. Tillsätt vit choklad och rör om tills chokladen smält. Smaksätt med rivet citronskal. Krama ur gelatinbladet och rör ner det och 1 dl vispgrädde. Sila blandningen genom en finmaskig sil i en bunke. Låt chokladgrädden kallna i kylen minst sex timmar, helst över natten. Så långt kan du förbereda.
Riv skalet av limen och blanda med sockret i en mixer. Dela och kärna ur nektarinerna och skär dem i bitar. Snoppa jordgubbarna och dela dem i fyra delar. Blanda frukt och bär i en skål. Strö över lite limesocker.
Vispa chokladgrädden med elvisp tills den blir fluffig och fast. Ställ in bunken i kylen till serveringen. Så långt kan du förbereda.
Forma chokladkrämen till ägg med en stor sked som doppats i hett vatten. Håll skeden med baksidan på skedbladet uppåt och dra skeden, från den bortre kanten på skålen med chokladgrädden och mot dig och forma ett ägg.
Lägg upp ett ägg på frukt- salladen och strö över lite limesocker. Garnera med mynta. Gör likadant med resten av tallrikarna.
Recept från Mitt kök