Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladkräm med ­limesockrade ­jordgubbar & ­nektariner


En frisk och söt efterrätt blir en perfekt avslutning på lunchen.

Vit chokladkräm med ­limesockrade ­jordgubbar & ­nektariner
Vit chokladkräm med ­limesockrade ­jordgubbar & ­nektariner
Vit chokladkräm med ­limesockrade ­jordgubbar & ­nektariner

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 150 gvit choklad
  • 3 dlgrädde
  • 1citron- rivet skal

Limesocker:

  • 1lime- rivet skal
  • 2 mskflorsocker
  • 2 mskströsocker

Till servering

  • 500 gjordgubbar
  • 23nektariner

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Hacka den vita chokladen fint. Koka upp 2 dl av vispgrädden i en kastrull. Tillsätt vit choklad och rör om tills chokladen smält. Smaksätt med rivet citronskal. Krama ur gelatinbladet och rör ner det och 1 dl vispgrädde. Sila blandningen genom en fin­maskig sil i en bunke. Låt ­chokladgrädden kallna i kylen minst sex timmar, helst över natten. Så långt kan du ­förbereda.

  2. Riv skalet av limen och blanda med sockret i en mixer. Dela och kärna ur nektarinerna och skär dem i bitar. Snoppa jordgubbarna och dela dem i fyra delar. Blanda frukt och bär i en skål. Strö över lite limesocker.

  3. Vispa chokladgrädden med elvisp tills den blir fluffig och fast. Ställ in bunken i kylen till serveringen. Så långt kan du förbereda.

  4. Forma chokladkrämen till ägg med en stor sked som doppats i hett ­vatten. Håll skeden med baksidan på skedbladet uppåt och dra ­skeden, från den bortre kanten på skålen med chokladgrädden och mot dig och forma ett ägg.

  5. Lägg upp ett ägg på ­frukt- salladen och strö över lite ­limesocker. ­Garnera med mynta. Gör likadant med resten av ­tallrikarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök