Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor

Recept på vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor. Chokladkrämen kan göras i förväg och stå klar i kylen.

Vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftorVit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftorVit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor

Ingredienser

  • 100 gchoklad- vit
  • 2äggulor
  • 2 mskströsocker
  • 2 dlcrème fraiche

Apelsiner

  • 2apelsiner
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 4kardemummakapslar- gröna

Garnering

  • 3 mskpistaschnötter

Gör så här

  1. Apelsiner: Koka ihop vatten, socker och kardemummakapslar. Låt kallna. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i lagen. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.

  2. Hacka och smält chokladen på svag värme. Vispa äggulorna med sockret. Vänd ner choklad och crème fraiche i äggsmeten. Spritsa smeten i glas och ställ i kylen ca 4 timmar.

  3. Rosta nötterna i torr och het panna ca 3 min. Mixa dem till ett  smul med mixerstav.

  4. Låt apelsinklyftorna rinna av. Toppa krämen med apelsinklyftor och pistaschsmul.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Klara Lind