Recept: Klara Lind
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladkräm med kardemummamarinerade apelsinklyftor. Chokladkrämen kan göras i förväg och stå klar i kylen.
Apelsiner: Koka ihop vatten, socker och kardemummakapslar. Låt kallna. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i lagen. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.
Hacka och smält chokladen på svag värme. Vispa äggulorna med sockret. Vänd ner choklad och crème fraiche i äggsmeten. Spritsa smeten i glas och ställ i kylen ca 4 timmar.
Rosta nötterna i torr och het panna ca 3 min. Mixa dem till ett smul med mixerstav.
Låt apelsinklyftorna rinna av. Toppa krämen med apelsinklyftor och pistaschsmul.
Recept: Klara Lind