Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladkräm med karamellflarn

Desserten kan förberedas i god tid och är lättgjort. Bara karamellflarnen kräver lite koncentration.

Vit chokladkräm med karamellflarn
Vit chokladkräm med karamellflarn
Vit chokladkräm med karamellflarn

Chokladkräm

  • 2,75 dlvispgrädde
  • 200 gvit choklad
  • 2stjärnanis

Karamellflarn

  • 3 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskglukos- (apoteket)

Chokladsås

  • 1 dlråsocker
  • 0,75 dlkakao
  • 1 dlvatten
  • 1 msksmör

Servering

  • 1 lmangosorbet
  • 1stjärnanis

Gör så här

  1. Karamellflarnen: Koka socker, vatten och glukos 5–10 minuter i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Ringla med sked tunna strängar fram och tillbaka på ett bakplåtspapper tills det blir ett snirkligt mönster. Låt stelna, bryt i bitar och lägg i burk med smörpapper emellan.

  2. Chokladsåsen: Koka upp socker, kakao och vatten och sjud under vispning 2 minuter. Ta från värmen, vispa ner smöret, låt svalna.

  3. Chokladkrämen: Koka grädden med stjärnanis 5 minuter för att ge smak. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål och häll den heta grädden genom en sil ner över chokladen. Rör tills chokladen smält och låt den kallna och ställ ev in i kylen till nästa dag.

  4. Inför serveringen: Vispa den vita chokladkrämen till tjock kräm med elvisp och lägg den i en spritspåse.

  5. Lägg upp: Spritsa en stor klick vit chokladkräm på tallrikarna. Lägg på ett eller flera bitar karamellflarn, lägg en kula mangosorbet bredvid och ringla chokladsås på tallriken. Garnera ev med stjärnanis och servera.

Vad tyckte du om receptet?