Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad

Grädde och kesella  ska vara rumsvarma när chokladen blandas ner för att krämen ska bli slät och fin.

Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad
Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad
Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad
Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Ingredienser

  • 250 gvit choklad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 250 gkesella (10%)

Havtorns- och mangosallad

  • 1apelsin- rivet skal
  • 1,5 dlapelsin- pressad
  • 0,75 dlströsocker
  • 100 ghavtorn- frysta
  • 1mango- mogen
  • 1 tskröd chili- finhackad

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.

  2. Vispa grädden lätt och blanda med kesellan. Vänd ner gräddblandningen, lite i taget, i chokladen. Fördela krämen i åtta glas och ställ i kylen ca 1 timme.

  3. Fruktsallad: Koka upp apelsinskal och -saft och socker.  Blanda ner havtornen i sockerlagen och låt koka ca 5 min. Passera genom en sil. Låt lagen kallna. Skala och skär bort kärnan i mangon. Skär fruktköttet i bitar och blanda med havtornslagen. Tillsätt chilin.

  4. Fördela mangon på chokladkrämen. Häll över lagen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?