Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladkladdkaka - recept

Enkelt recept på vit chokladkladdkaka. Fantastiskt god! 
Du kan välja att strö över hallonen innan du bakat kakan eller efteråt. Hallonen friskar upp den söta kakan fint.

Vit chokladkladdkaka - recept
Vit chokladkladdkaka - recept
Vit chokladkladdkaka - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gblockchoklad
  • 200 gsmör
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 250 ghallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form cirka 15x15 centimeter.

  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Hacka chokladen fint och rör ner den i det varma smöret. Rör försiktigt tills chokladen smält.

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mjöl och chokladsmeten i omgångar tills du har en slät smet. Fördela smeten i formen och strö över hallon.

  4. Baka på nedersta falsen i 30-35 minuter. Låt kallna och skär kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök