Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär

Recept på vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär. Lättfixad kaka, bara att röra ihop och grädda. Lakritsglass är gott att servera till.

Vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbärVit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbärVit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 100 gchoklad- vit, + 50 g
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 dlbjörnbär
  • 50 gmjölkchoklad

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • björnbär och lakritsglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.  Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj med smör.

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka 100 g vit choklad och smält den under omrörning i smöret.

  3. Blanda i socker, äggen, ett i taget, mjöl och vaniljsocker. Rör snabbt ihop till en smet. Häll smeten i formen. Strö på björnbären. Hacka 50 g vit choklad och mjölkchokladen, strö det på kakan.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över florsocker. Servera med björnbär och glass. 

Vad tyckte du om receptet?