Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär. Lättfixad kaka, bara att röra ihop och grädda. Lakritsglass är gott att servera till.
Sätt ugnen på 200°. Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj med smör.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka 100 g vit choklad och smält den under omrörning i smöret.
Blanda i socker, äggen, ett i taget, mjöl och vaniljsocker. Rör snabbt ihop till en smet. Häll smeten i formen. Strö på björnbären. Hacka 50 g vit choklad och mjölkchokladen, strö det på kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över florsocker. Servera med björnbär och glass.