Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärskaka med vit choklad. Lättbakad, snabb och galet god kaka. Gör den i dag!
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.
Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass.