Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär

Recept på vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär. Lättlagad dessert som kan ­förberedas fram till toppingen. 

Vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär
Vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär
Vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär
Recept på vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gchoklad- vit
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlkvarg- (10%)

Rabarberkompott

  • 500 grabarber- späd
  • 1vaniljstång
  • 1,75 dlströsocker
  • 2 mskcitron- pressad

Bär

  • 250 gjordgubbar
  • 125 ghallon

Söt ört- och mandelröra

  • 1 påsesötmandel- hackad, (60 g)
  • 0,75 krukamynta
  • 0,5 krukabasilika
  • 1 mskagavesirap
  • 2 tsklime- pressad

Garnering

  • mynta
  • basilika

Gör så här

  1. Kompott: Skär rabarbern i 2 cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka ihop rabarber, vaniljstång och -frön, socker och citronsaft till en kompott, ca 3 min.

  2. Häll kompotten i en sil och sila av vätskan (spara vätskan till Rabarber-cosmopolitan). Låt resterande kompott kallna och fördela i 6 glas.

  3. Chokladcrème: Finhacka chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa grädden löst. Vänd snabbt ihop grädde och kvarg med chokladen. Spritsa smeten på kompotten. Låt stå kallt ca 30 min.

  4. Bär: Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera hallonen. Fördela bären på chokladcrèmen.

  5. Ört- och mandelröra: Rosta mandeln i torr het panna. Låt kallna. Finhacka örterna. Blanda mandel, örter, sirap och limesaft. Toppa desserterna med röran. Garnera med mynta och basilika. 

Vad tyckte du om receptet?