Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladcrème med rabarber, söt ört- och mandelröra och bär. Lättlagad dessert som kan förberedas fram till toppingen.
Kompott: Skär rabarbern i 2 cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka ihop rabarber, vaniljstång och -frön, socker och citronsaft till en kompott, ca 3 min.
Häll kompotten i en sil och sila av vätskan (spara vätskan till Rabarber-cosmopolitan). Låt resterande kompott kallna och fördela i 6 glas.
Chokladcrème: Finhacka chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa grädden löst. Vänd snabbt ihop grädde och kvarg med chokladen. Spritsa smeten på kompotten. Låt stå kallt ca 30 min.
Bär: Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera hallonen. Fördela bären på chokladcrèmen.
Ört- och mandelröra: Rosta mandeln i torr het panna. Låt kallna. Finhacka örterna. Blanda mandel, örter, sirap och limesaft. Toppa desserterna med röran. Garnera med mynta och basilika.