Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladcheesecake

Denna kaka går bra göra några dagar i förväg och ställa i frysen. Ta fram den ett par timmar innan den ska serveras.

Vit chokladcheesecakeVit chokladcheesecakeVit chokladcheesecake
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Botten

  • 150 gdigestivekex- (cirka 10 st)
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 150 gvit choklad
  • 350 gfärskost
  • 0,5 dlsocker
  • 2ägg

Dekorering

  • 50 gvit choklad
  • 200 ggodis- blandade yoghurtnötter (naturgodis)
  • guldsprej- ätbar

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och mixa ihop det med digestivekexen till en jämn massa. Täck botten i en springform, cirka 20 cm i diameter, med blandningen och förgrädda i 7-8 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader.

  2. Fyllning: Smält försiktigt chokladen i mikrovågsugn.Vispa ihop färskosten med sockret till en jämn smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Häll smeten i formen och ställ in den i ugnen. Grädda i 10 minuter på 175 grader och sänk sedan värmen till 130 grader. Grädda i ytterligare 40 minuter. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i ytterligare 30 minuter. Ta ut och låt kallna helt.

  3. Dekorering: Spraya yoghurtnötterna med ätbar guldspray och lägg dem i en hög på cheesecaken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök