Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladcheesecake 
med rårörda hjortron

Det är svårt att misslyckas med en cheesecake. Här serverar vi med rårörda hjortron.

Vit chokladcheesecake 
med rårörda hjortronVit chokladcheesecake 
med rårörda hjortronVit chokladcheesecake 
med rårörda hjortron
Annika Broman

Ingredienser

  • 350 gkesella
  • 130 gphiladelphia
  • 1,5 mskströsocker
  • 2gelatinblad
  • 130 gvit choklad
  • 100 ghjortron
  • strösocker
  • Oreo cookies- minimaränger och färdigköpt hjortronsorbet

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i tio minuter.

  2. Vispa kesella och philadelphia tillsammans med sockret.

  3. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad.

  4. Krama ut det blötlagda gelatinet och låt det smälta ner i den varma chokladen. Rör slätt.

  5. Rör ner chokladen i kesella- och philadelphiablandningen. Häll i önskad form och låt stelna.

  6. Strö önskad mängd socker över hjortronen och rör försiktigt till sockret löser sig.

  7. Krossa Oreo cookies och lägg en smulbädd lagom stor för en cheesecakebit på varje tallrik.

  8. Skär cheesecaken i bitar och lägg på ­kaksmulorna. Servera med rårörda hjortron, minimaränger och en sorbetkula.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök