Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladcheesecake med hallon och grädde

Cheesecake på lakritsbotten med fyllning av vit choklad, smakar underbart ihop med färska hallon och vispad grädde.

Vit chokladcheesecake med hallon och grädde
Vit chokladcheesecake med hallon och grädde
Vit chokladcheesecake med hallon och grädde
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 12digestivekex- ca 185 g
  • 1 msklakritspulver
  • 2 mskmuscovadosirap
  • 50 gsmör- smält

Fyllning

  • 150 gvit choklad
  • 4ägg
  • 0,75 dlströsocker
  • 300 gphiladelphia
  • 250 gmascarpone
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1citron- rivet skal

Till garnering

  • 250 ghallon- färska
  • mynta
  • florsocker
  • blommor- av tusenskönor

Till serveringen

  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp bort överflödigt papper runt kanten. Krossa kexen i en mortel. Blanda dem med lakritspulver, sirap och smält smör i en skål. Lägg dem i formen och tryck till smulorna. Ställ kallt 10 minuter.

  2. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten eller smält den i en glasskål i mikron, cirka 1 1/2 minuter på full effekt. Rör om tills chokladen är slät.

  3. Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggen med sockret tills det blir fluffigt. Tillsätt den smälta chokladen, Philadelphiaost, mascarpone, vaniljsocker och rivet citronskal. Häll smeten över botten. Grädda cheesecaken i nedre delen av ugnen, cirka 50 minuter.

  4. Vispa grädden och spritsa rosor runt kanten på cheesecaken. Garnera med färska hallon, mynta och eventuellt tusenskönor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök