Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bräck är det enklaste godis som finns! Det randiga mönstret på baksidan kommer från plastark med färgat kakaosmör.
Temperera chokladen: Finhacka chokladen och smält 2⁄3 till cirka 40-45 grader. Häll i resten och rör tills temperaturen är 26-27 grader. Värm sedan chokladen till arbetstemperatur, cirka 29 grader.
Bred ut chokladen på ett stort genomskinligt plastark, här har vi använt plastark med randigt mönster i färgat kakaosmör som går att beställa genom bagerigrossister och special butiker.
Skär godiset i små bitar och strö det över den vita chokladen. Strö över frystorkade hallon och krossade lakritskarameller.
Låt chokladen stelna i rumstemperatur, eller sätt in den i kylen en liten stund tills chokladen stelnat. Bryt upp den i bitar.
Recept från Mitt kök