Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit chokladbräck med mjuk lakrits & geléhallon

Bräck är det enklaste godis som finns! Det randiga mönstret på baksidan kommer från plastark med färgat kakaosmör.

Vit chokladbräck med mjuk lakrits & geléhallonVit chokladbräck med mjuk lakrits & geléhallonVit chokladbräck med mjuk lakrits & geléhallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gvit choklad
  • 1 dlgodis- blandat, till exempel mjuk saltlakrits, geléhallon och hallonbåtar
  • 1 tskfrystorkade hallon
  • 1 tskkarameller- krossade, hårda lakrits­, till exempel Turkisk peppar

Gör så här

  1. Temperera chokladen: Finhacka chokladen och smält 2⁄3 till cirka 40-45 grader. Häll i resten och rör tills temperaturen är 26-27 grader. Värm sedan chokladen till arbetstemperatur, cirka 29 grader.

  2. Bred ut chokladen på ett stort genomskinligt plastark, här har vi använt plastark med randigt mönster i färgat kakaosmör som går att beställa genom bagerigrossister och special­ butiker.

  3. Skär godiset i små bitar och strö det över den vita chokladen. Strö över frystorkade hallon och krossade lakritskarameller.

  4. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, eller sätt in den i kylen en liten stund tills chokladen stelnat. Bryt upp den i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök