Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rocky road med vit choklad

Pistagenötter, bär, vit choklad och marshmallows blir läckert påskgodis. Får du inte tag i minimarshmallows, kan du använda vanliga och dela dem.

Rocky road med vit choklad
Rocky road med vit choklad
Rocky road med vit choklad
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 dlpistagenötkärnor
  • 500 gvit choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 75 gminimarshmallows
  • 1 dltranbär- torkade
  • 1 dlrussin- gula

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt.

  2. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna cirka 15 minuter.

  3. Koka upp och blanda i grädden till en slät massa.

  4. Häll hälften av chokladmassan i en avlång form, 8 × 20 centimeter, klädd med bakplåtspapper. Toppa med minimarshmallows, nötter, tranbär och russin. Fördela över resten av chokladmassan. Låt kallna i rumstemperatur. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp att stelna i 4–5 timmar eller över natten.

  5. Låt den stå i rumstemperatur cirka 30 minuter, då blir den lättare att skära i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök