Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit choklad pannacotta med Granny Smith-juice samt rostad mandelglass

Pannacottan bör tillagas dagen före serveringen, men gör Granny Smith-juicen strax innan rätten ska serveras, annars blir den brunfärgad.

Vit choklad pannacotta med Granny Smith-juice samt rostad mandelglass
Vit choklad pannacotta med Granny Smith-juice samt rostad mandelglass
Vit choklad pannacotta med Granny Smith-juice samt rostad mandelglass

PANNACOTTA

  • 1gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskmjölk
  • 1 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 80 gvit choklad- finhackad

GLASS

  • 1gelatinblad
  • 2 dlsötmandel
  • 4äggulor
  • 4 mskströsocker
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlgrädde
  • 50 gglykos

GRANNY SMITHJUICE

  • 4äpple- Granny Smith
  • 1 mskcitronsaft- eventuellt

Gör så här

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång, snittad och urskrapad, med frön. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma blandningen. Ta upp vaniljstången.

  2. Lägg chokladen i en skål, häll den varma blandningen över och rör den slät. Sila och häll upp i portionsformar. Kyl minst 4 timmar, gärna till nästa dag.

  3. Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, 5 min. Skålla mandeln och hacka den grovt. Rosta den i en torr stekpanna.

  4. Vispa gulor och socker. Blanda med övriga ingredienser, värm till 80°. Rör hela tiden. Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma vätskan. Låt kallna och sila. Kör i glassmaskin och ställ ev i frysen. Hit kan förberedas.

  5. Ta fram glassen 30 min före serveringen.

  6. Granny Smith-juice: Grovriv äpplena med skalet kvar. Pressa ur saften genom en finmaskig sil, tillsätt ev några droppar citronsaft om juicen börjar mörkna. Häll upp juicen i tallrikar, stjälp upp och lägg i pannacottan. Servera med en sked mandelglass.

Vad tyckte du om receptet?