Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacottan bör tillagas dagen före serveringen, men gör Granny Smith-juicen strax innan rätten ska serveras, annars blir den brunfärgad.
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång, snittad och urskrapad, med frön. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma blandningen. Ta upp vaniljstången.
Lägg chokladen i en skål, häll den varma blandningen över och rör den slät. Sila och häll upp i portionsformar. Kyl minst 4 timmar, gärna till nästa dag.
Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, 5 min. Skålla mandeln och hacka den grovt. Rosta den i en torr stekpanna.
Vispa gulor och socker. Blanda med övriga ingredienser, värm till 80°. Rör hela tiden. Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma vätskan. Låt kallna och sila. Kör i glassmaskin och ställ ev i frysen. Hit kan förberedas.
Ta fram glassen 30 min före serveringen.
Granny Smith-juice: Grovriv äpplena med skalet kvar. Pressa ur saften genom en finmaskig sil, tillsätt ev några droppar citronsaft om juicen börjar mörkna. Häll upp juicen i tallrikar, stjälp upp och lägg i pannacottan. Servera med en sked mandelglass.