Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit choklad- och rabarberkaka med kardemummayoghurt är en härlig försommarkaka. Rabarber, vit choklad och kardemumma är smaker som passar perfekt ihop. Så enkel och så god!
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i 1/2 cm-skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl.
Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, blanda ner den i smöret. Rör tills chokladen smält. Häll ner chokladsmöret i äggsmeten och rör därefter ner mjöl, vaniljsocker och salt.
Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 10 x 25 cm. Lägg på rabarberbitarna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska vara gräddad i kanterna men krämig i mitten.
Yoghurt: Smaksätt yoghurten med florsocker och kardemumma.
Servera kakan med yoghurten.