Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bavaroisen går bra att frysa. Låt tina 1 timme i kylen före servering.
Bavaroise: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Finhacka chokladen. Vispa grädden, ej för hårt. Blanda äggulor och sirap i en kastrull. Sjud under omrörning till en kräm.
Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i krämen. Blanda ner chokladen och rör till en slät kräm. Blanda i lite av grädden och låt svalna. Tillsätt saft, ev sprit och resten av grädden.
Lägg en liten rundel av bakplåtspapper i bottnen på 6 portions-formar, à 1 1/2 dl. Fördela smeten i formarna. Ställ i kylen ca 4 timmar för att stelna.
Sorbet: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka 2 min.
Lägg rabarber och jordgubbar i sockerlagen och koka 3-5 min tills rabarbern är mjuk. Mixa slätt med mixerstav och sila. Lyft upp gelatinbladet och låt det smälta i den varma lagen. Tillsätt citronsaft och vodka. Låt kallna. Frys i glassmaskin.
Skär rabarbern till servering i tunna remsor med mandolin eller osthyvel. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka 2 min. Lägg i rabarbern, koka upp och dra kastrullen från värmen. Låt kallna. Hit går bra att förbereda.
Servering: Lägg rabarberremsorna på tallrikar. Lossa bavaroiserna med en vass, varm kniv. Stjälp upp dem på tallrikarna, toppa med en sked sorbet och chokladgarnering.