Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit choklad- och cashewblondies med hallon

En ljuvligt söt och god blondie med syrliga hallon.

Vit choklad- och cashewblondies med hallon
Vit choklad- och cashewblondies med hallon
Vit choklad- och cashewblondies med hallon
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 185 gsmör
  • 400 gchoklad- vit, grovhackad eller knappar
  • 2,5 dlrårössocker
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 dlcashewnötter- naturella
  • 100 ghallon- frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna ca 10 min.

  3. Vispa snabbt ner socker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner mjölet. Rör ner resten av chokladen och grovhackade cashewnötter. Häll smeten i formen och tryck försiktigt ner de frysta hallonen.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35–40 min. Låt kakan kallna i formen och skär den sedan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?