Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit choklad- och kaffekräm

Vuxen dessert med smak av kaffe som gör sig väldigt bra till en kopp espresso.

Vit choklad- och kaffekräm
Vit choklad- och kaffekräm
Vit choklad- och kaffekräm
Foto: Fotograf Åsa Swanberg // BMB

Ingredienser

  • 200 gvit choklad- hackad
  • 2ägg
  • 1 mskfrystorkat kaffepulver
  • 3 dlvispgrädde

Garnering

  • sötmandlar- rostade
  • mörk choklad- hyvlad

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro och låt den svalna något. Rör ner äggen, ett i taget, och låt det svalna.

  2. Lös upp kaffet i vispgrädden och vispa den sedan ganska löst. Vänd ner kaffegrädden i chokladsmeten, lite i taget.

  3. Fördela krämen i portionsformar eller koppar och ställ dem i kylskåp i minst 4 tim. Ta fram formarna ca 30 min före servering. Garnera dem med grovhackade rostade mandlar och mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?