Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit bönsoppa med olivolja och salamichips

Vit bönsoppa med olivolja och salamichips är så enkelt och så gott! Välj en lite pepprig olivolja att ringla över soppan. Servera med salamichips, grissini och focaccia.

Vit bönsoppa med olivolja och salamichips
Vit bönsoppa med olivolja och salamichips
Vit bönsoppa med olivolja och salamichips
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burkvita bönor- (400 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 5 dlvatten
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gsalami- skivad
  • olivolja
  • 300 goliver- blandade
  • grissini och focaccia- se recept

Gör så här

  1. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt bönor, buljongtärningar och vatten. Låt koka ca 5 min. Tillsätt grädden. Mixa soppan slät med mixerstav.

  2. Sätt ugnen på varmluft 100°. Lägg salamiskivorna på plåtar med  bakplåtspapper. Låt torka mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Ringla olivolja över soppan. ­Servera med salamichips, oliver, grissini och focaccia.

Vad tyckte du om receptet?