Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små, fluffiga desserter med goda bär. Måste förberedas i god tid eftersom pannacottan ska stå i kylen över natten.
Vispad pannacotta: lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt vaniljpulvret och rör i honungen. Koka upp och dra av kastrullen från plattan.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den heta grädden. Rör om och låt svalna.
Rör i bärpurén och citronsaften.
Häll upp i en skål och ställ in i kylen över natten.
Vispa upp pannacottan med en elvisp. Fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa upp i portionsskålar eller glas.
Bärsås: mixa bären och honungen. Servera till pannacottan.
Servering: garnera med bär och eventuellt mynta och ringla över bärsås.
Recept från Mitt kök