Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vispad pannacotta med skogsbär

Små, fluffiga desserter med goda bär. Måste förberedas i god tid eftersom pannacottan ska stå i kylen över natten.

Vispad pannacotta med skogsbär
Vispad pannacotta med skogsbär
Vispad pannacotta med skogsbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vispad pannacotta

  • 1gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmvaniljpulver
  • 0,5 dlhonung
  • 150 gbärpuré- (mixade hallon, blåbär och björnbär)
  • 1 tskcitronsaft

Bärsås

  • 2 dlbär
  • 2 tskhonung

Tillbehör

  • bär- till exempel hallon, blåbär, björnbär och lingon
  • evmynta

Gör så här

  1. Vispad pannacotta: lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  2. Häll grädden i en kastrull, tillsätt vaniljpulvret och rör i honungen. Koka upp och dra av kastrullen från plattan.

  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den heta grädden. Rör om och låt svalna.

  4. Rör i bärpurén och citronsaften.

  5. Häll upp i en skål och ställ in i kylen över natten.

  6. Vispa upp pannacottan med en elvisp. Fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa upp i portionsskålar eller glas.

  7. Bärsås: mixa bären och honungen. Servera till pannacottan.

  8. Servering: garnera med bär och eventuellt mynta och ringla över bärsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök