Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moccapannacotta med chokladsås

Den här pannacottan ska förberedas dagen innan. Servera gärna med vispad grädde och bär.

Moccapannacotta med chokladsås
Moccapannacotta med chokladsås
Moccapannacotta med chokladsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Moccapannacotta

    • 2gelatinblad
    • 3 dlvispgrädde
    • 2 msksötströ
    • 2 mskkakao
    • 1 mskkaffe- starkt

    Chokladsås

    • 0,5 dlvispgrädde
    • 0,5 dlkakao
    • 1,5 mskvatten
    • 1,5 tsksötströ

    Tillbehör

    • kakaonibs
    • grädde
    • bär- till exempel hallon

    Gör så här

    1. Vispad moccapannacotta: Lägg gelatinet i en skål kallt vatten i 5-10 minuter.

    2. Koka upp grädden med sötströ, kakao och kaffe i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen.

    3. Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden och rör om tills de smält.

    4. Häll över till en skål och lägg på plastfolie och låt svalna. Sätt in skålen i kylen över natten.

    5. Chokladsås: Koka ihop alla ingredienser, vispa ihop såsen och låt den svalna.

    6. Servering: Vispa upp pannacottan och fyll i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa pannacottan i glas eller portionsskålar. Ringla över chokladsås och strö över kakaonibs. Servera gärna med vispad grädde och bär.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök